Jak zrobić sałatkę z tuńczykiem i ryżem ?

0 głosów
9 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Arleta
Chciałabym zrobić sałatkę z tuńczykiem i ryżem - ale oczywiście żeby była ona zjadliwa. Podajcie swoje przepisy :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 kwietnia 2016 przez użytkownika Weronika (12,880)

Składniki : torebka ryżu, puszka tuńczyka w sosie własnym, ½ czerwonej papryki, ½ żółtej papryki, ½ zielonej papryki, zielone oliwki, ogórki konserwowe, czerwona cebula, majonez, sól, pieprz

Przygotowanie : ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy i przekładamy do miski, dodajemy tuńczyka rozdrabniamy widelcem. Papryki kroimy w niewielką kostke i dodajemy do miski. Oliwki oraz ogórki konserwowe kroimy w plasterki i wrzucamy do reszty składników. Z cebuli można zrezygnować aby sałatka dłużej zachowała świeżość jak również jeśli ktoś za nią nie przepada. Jeśli decydujemy się na jej dodanie to kroimy ją w półtalarki i wrzucamy do miski. Dodajemy majonezu tyle aby połączyć składniki, nie za dużo sałatka nie ma pływać. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Można również dodać 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę dla wzmocnienia smaku.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 19 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Weronika
0 głosów
1 odpowiedź 7 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Martyna
0 głosów
2 odpowiedzi 27 wizyt
pytanie zadane 3 września 2015 w Kuchnia przez użytkownika Wanda
0 głosów
1 odpowiedź 8 wizyt
pytanie zadane 28 października 2015 w Kuchnia przez użytkownika Ilona
0 głosów
1 odpowiedź 9 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Wioletta

...