Jak zrobić forszmak?

+1 głos
12 wizyt
pytanie zadane 31 października 2015 w Kuchnia przez użytkownika Aneta

Jeśli ktoś posiada przepis na forszmak to niech się podzieli angel Z jakim mięsem się go robi ?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2016 przez użytkownika Weronika (12,880)

Składniki : 2 udka z kurczaka, 5 ogórków konserwowych, 1 czerwona papryka, 30 dag pieczarek, 1 kostka rosołowa, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ pora, sól, pieprz, majeranek, 2 kulki ziela angielskiego,1 dag oliwy

Przygotowanie : Udka myjemy, obieramy ze skóry, wkładamy do garnka, dodajemy marcherkę, pietruszkę oraz por pokrojone w plastry. Zalewamy wodą i gotujemy. Wrzucamy kostke rosołową oraz ziele angielskie i gotujemy do momentu aż mięso będzie całkowicie miękkie. Pieczarki należy pokroić w plasterki i poddusić na patelni na łyżce oliwy aż do momentu gdy cała woda odparuje.Ogórki oraz paprykę kroimy i dość cienkie paski i obsmażamy na drugiej patelni. Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy je ze stale gotującego się rosołu, obieramy, wyjmujemy kości i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy powrotem do zupy, dodajemy pieczarki oraz paprykę z ogórkami. Dokładnie mieszamy i gotujemy około 20 minut. Dodajemy 4 łyżki koncentratu pomidorowego, mieszamy doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem i gotujemy jeszcze przez około 2-3 minuty.

0 głosów
odpowiedź 29 listopada 2016 przez użytkownika akuma (2,470)

Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny( schab, łopatka),
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 1 średniej wielkości słodka papryka,
  • 1 duża cebula,
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • pieprz,
  • sól,
  • 0,5 l bulionu,
  • łyżka mąki,
  • olej

 

Przygotowanie: Mięso należy pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Kiedy się podsmaży przekładamy ją do garnka. Na tej samej patelni co smażyliśmy mięso wrzucić pokrojoną cebulę. Kiedy się zarumieni wrzucić ą do garnka. Tą czynność powtarzamy z boczkiem. 

Na patelni przygotowujemy zasmażkę, później wlewamy do niej bulion i mieszamy. Kiedy się zagotuje przelewamy do garnka.

Dodać przyprawy i dusić przez półtora godziny. 

Na koniec dodać pokrojone ogórki i koncentrat pomidorowy. Gotować 10 minut.

 

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 19 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Weronika
0 głosów
1 odpowiedź 9 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Wioletta
0 głosów
1 odpowiedź 7 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Martyna
+3 głosów
2 odpowiedzi 18 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Emilia
0 głosów
1 odpowiedź 13 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Paulina

...