Jak zrobić dewolaje?

0 głosów
3 wizyt
pytanie zadane 28 października 2015 w Kuchnia przez użytkownika Magda
Chciałbym zrobić devolaya - takiego chrupiącego i najlepiej żeby w środku miał masło albo pieczarki - szukam przepisy - czy ktoś może ma ?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2016 przez użytkownika Weronika (12,880)

Składniki : jedna podwójna pierś z kurczaka, 100 gram sera, 100 gram mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, pieprz, sól, mąka, bułka tarta, jajka, margaryna.

Przygotowanie : Mięso z piersi kurczaka kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem na większe i cieńsze kotlety. Wszystkie powstałe kawałki doprawiamy po obydwu stronach solą i pieprzem. Odpowiednią ilość szpinaku rozmrażamy i prażymy na patelni aż odparuje cała woda, dodajemy do niego czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jajko i szybko mieszamy aby je dobrze rozprowadzić zanim się zetnie, na koniec można dodać odrobinę śmietany lub jogurtu naturalnego. Tak przygotowanym szpinakiem smarujemy wnętrze każdego kotleta, na środku kładziemy kawałeczek sera. Składamy do siebie boki a następnie zwijamy w rulon – jak w przypadku gołąbków. Każdy powstały kawałek obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na malutkim ogniu powoli z każdej strony, obtaczamy dookoła i lekko dociskamy.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 19 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Weronika
0 głosów
1 odpowiedź 9 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Wioletta
0 głosów
1 odpowiedź 7 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Martyna
+3 głosów
2 odpowiedzi 18 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Emilia
0 głosów
1 odpowiedź 13 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2016 w Kuchnia przez użytkownika Paulina

...